Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

παλιες σκεψεις



Καλοκαιρινο ονειρο

Καλοκαιρινο ονειρο

750 μβ ? Το βαρομετρο εδειχνε οτι βρισκομασταν 400μ πανω απο την κορυφη του βουνου!!!Τα προσωπα των Αγιων μεσα στο εκκλησακι του Σωτηρος μας κοιταξαν αγριωπα και ειπαν" η θυελλα εκει εξω που σας χτυπησε εδω και 18 ωρες ρε ρεμαλια ειναι που κατεβαζει το βαρομετρο και οχι το υψος που βρισκομαστε.

Το παρεκλησι στην κορυφη του Ιερου βουνου ειχε -11 κελσιου μεσα.καποιοι ειχαν αφησει μισανοικτη την πορτα.Παγος παντου.Τα πιολε ανελαβαν τη σκληρη δουλεια,η πορτα εκλεισε.Το καμινετο μανιασμενα ελειωνε χιονι.Τα παγωμενα κορμια αρχισαν να συνερχονται.Η ΒΔ πλευρα εγινε χειμερινη.Πρεπει ομως να φυγουμε.Καποιοι θα ανησυχησουν.

Η νοτια πλευρα ομαλη μεν αγνωστη για μας δε..Πρωτη προσπαθεια αποτυχια.Ορατοτης μηδεν.παγωσε η πυξιδα.Δεν πειραζει ισως αυριο ο καιρος θα ειναι καλυτερος.Νερο-φαι-υπνοσακους εχουμε.Καλα Χριστουγεννα Κανενα προβλημα

Την επομενη ο καιρος ιδιος,δεν βλεπουμε τιποτα,ορατοτης 10μ στο χιονι ισον με τιποτα.Κραμπον πιολε πυξιδα αζιμουθια,ξεκιναμε.Χρονια σχοινοσυντροφοι,τωρα φαινεται η συννενοηση με τα τεντωμενα σχοινια,το απαλο τρανταγμα.Πηγαινω μπροστα ,πεταω παγους να δω που ειναι ο κατηφορος..δεν εμπιστευομαι τα ματια μου.Στα 150μ ΥΔ απο την κορυφη ο αερας ξαφνικα δυναμωνει και σε πενηντα μετρα κοπαζει.Αλλαξα πλευρα σκεφτομαι.Ξαφνικα βλεπω μια σκια μπροστα μου..ναι εκει στα 10μ ενα πευκο σχεδον ξηρο με δυο κλαδια σαν χερια σαν αγκαλια με καλει.Ελα φωναζω ελα βγηκαμε..και τραβαω το σχοινι

Καποιο χερι με σκουντησε απαλα.Ελα -ελα ξημερωσε... ονειρο εβλεπες?Η ανατολη χτυπησε το εκκλησακι της Παναγιας και φωτισε το μονοπατι που ανεβαζε στην κορφη.Η καλοκαιρινη αυρα δροσιζε τα λουλουδια κι εγω ανεβαινα σκεπτικος,Τι ονειρο κι αυτο!! χα.

Εκει ομως 200μ απο την κορυφη ενα ξερο πευκο με ενα μονο κλαδι-χερι με χαιρετησε.Τα χρονια-χιονια βλεπεις.Με χαιρετησε σαν παλιος φιλος κι εγω χαμογελασα.Προς τι το χαμογελο με ρωτησε καποιος συνοδοιπορος; Δεν απαντησα μονο σιγοψελλισα τα λογια ενος τραγουδιου ...οτι δεν σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο..και συνεχισα την αναβαση.
ΥΓ ..(τοκανα μελο για να πιασω και το γυναικειο κοινο που αρχισε να μεγαλωνει..
εβαλα και την τεχνολογια πανω-πανω που αν την ειχαμε τοτε δεν θα πηγαιναμε..δλδ καλυτερα που δεν την ειχαμε !!)

Λωρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: